Súlyszabadító Tippek

Nincs tiltott élelmiszer, csak mértékletes fogyasztás

Ünnepi hangolódás 2. rész: Lepd meg Sós-omlós Rudolfokkal a vendégeket!

2018. december 09. 21:06 - Szennai Dóra

Advent második hétvégéjén egy igazán mutatós, egészséges Karácsonyi nassolni valót hoztam. Tipikus ünnepi hangulatot keltő sütemény, hiszen az aprólékos munkát igényel az elkészítése. Adhatod ajándékba is akár csatos üvegbe rendezve, vagy celofánba összecsomagolva. De családi és baráti program is lehet a közös sütögetés, amikor elkészítitek ezeket a rénszarvas alakú sütiket.

Jó hír, hogy nem kell kimaradnod a mókából akkor sem, ha éppen fogyás a célod, de inzulinrezisztenciásként vagy cukorbetegként is fogyaszthatod a napi energia- és tápanyag szükségletedhez igazított mennyiségben.

Lássuk a receptet!



Sós- omlós Rudolfok

 

rudolfok.jpg

Hozzávalók (kb. 45-50 darabhoz)

  • 150 g  teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g búzafinomliszt
  • 75 g reszelt light sajt
  • fél csomag sütőpor
  • 75 g margarin
  • fél dl natúr joghurt 
  • 1 tojássárgája (fehérjéket "ragasztóként" használd fel)
  • 1 teáskanál só

Díszítéshez szükséged lesz

  • tönkölylisztből készült ropiperecre
  • sótlan földimogyoróra
  • kb. egy maréknyi tésztára a fejek masszájából, amibe fűszerpaprikát gyúrsz

Elkészítés

A sütőporos lisztekkel elegyítsd a reszelt sajtot, majd morzsold el a hideg margarinnal. A tojással, joghurttal gyújt könnyen formázható tésztát. Nyújtsd kb fél cm vastagságúra a tésztát, és egy szív alakú formával szaggasd ki a Rudolfok fejének alapját. Kendd meg tojásfehérjével őket, majd alakítsd ki 2 perecből az agancsaikat, egy kettéválasztott földimogyoróból a szemeiket, a piros tésztából pedig formálj nekik orrocskát. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 15 perc alatt süsd készre őket.

Energia- és tápanyagtartalom 1 darabban (kb. 45 darab készítése esetén)
Energia: 65 kcal
Szénhidrát: 11 g
Fehérje: 2,2 g
Zsír: 1,5 g