Egy kuckózós őszi délutánon számomra egy omlós, puha kuglóf jelenti a tökéletes sütit. Persze ezt is el tudod készíteni úgy, hogy ne csak az ízlelőbimbóidat táplálja, hanem az egész szervezeted tudjon profitálni belőle és illeszkedjen az életmódváltó menüdbe. A következő receptbe egy kis őszi gyümölcsöt is csempésztem, amellett, hogy egy hagyományos kuglófhoz képest élelmi rostokban és omega-3 zsírsavban gazdagabb, így méltán nevezhetjük a kuglófok szuperhősének. :)
Körtés tönkölykuglóf
Hozzávalók (1 kuglóf formához)
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt (vagy teljes kiőrlésű búzaliszt)
- 100 g finomított búzaliszt
- 100 g eritrit
- 5 evőkanál stevia alapú édesítő por
- 5 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl víz
- 2 teáskanál vanília aroma
- 1 csipet só
- 2 közepes (300 g) körte
Elkészítés
A tojásokat választ szét, a fehérjékből egy egy csipet sóval verj kemény habot, majd kevert bele a az olajjal és a vízzel elkevert sárgájákat is. A kétféle lisztet elegyítsd a sütőporral és az édesítőszerekkel, forgasd bele a tojáshabba óvatosan, nehogy összetörjön. Egy kivajazott-lisztezett kuglóf formába öntsd bele a tészta felét, és szórd rá a felkockázott körtét. A maradék tésztához keverj 2 evőkanál cukrozatlan kakaóport, öntsd a formába. 170 fokot sütőben 40-45 perc alatt süsd készre tűpróbáig. Almával, szilvával és naranccsal készítve is isteni. :)
Fogyni vágyók, inzulinrezisztensek vagy cukorbetegek is bátran fogyaszthatják a napi energia- és tápanyag szükségletünkhöz igazodó mennyiségben.
Jó étvágyat!
Energia- és tápanyagtartalom 1 szeletben (15 szeletre vágás esetén)
Energia: kb. 157 kcal
Szénhidrát: kb. 13 g
Fehérje: kb. 5 g
Zsír: kb. 9 g
Értesülj elsők között a hetente frissülő tartalmakról, kövesd a blogot és likeold a facebook oldalamat, sőt instagramon is megtalálsz! :)
Táplálkozási tanácsadással, személyre szabott étrenddel kapcsolatban infókat találsz a weboldalamon: