A kókuszgolyót szinte mindenki szereti. Nagyon egyszerű, sütés nélkül elkészíthető desszert, aminek darált keksz az alapanyaga, de nálunk gyakran készült leszélezett piskóta maradékából is. De ha egészségtudatosan szeretnéd összeválogatni az összetevőit, nyúlj a tápanyagokban és élelmi rostban gazdag zabpehelyhez. A zabpehely jótékony hatásairól és egyéb felhasználási módjairól egy korábbi bejegyzésben olvashatsz részletesebben.
Zabpelyhes kókuszgolyó
Hozzávalók (15 kisebb golyóhoz)
- 8 evőkanál (80 g) apró szemű zabpehely
- 2 nagyobb alma lereszelve
- 2 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor
- fahéj és rumaroma ízlés szerint
- 2-3 evőkanál porított eritrit (az alma édességétől függően)
Elkészítés
Az almát hámozd meg, majd reszelt le vékonyra. Csavard ki a levét, és tedd félre (ezzel tudod később a masszát lazítani, ha szükséges). A zabpelyhe és a reszelt almát keverd össze egy tálban az ízesítőkkel, majd adj hozzá az alma levéből annyit, hogy tálban, hogy formázható legyen. Nedves kézzel formázz apró golyókat belőle, majd forgasd kókuszreszelékbe.
Szupergyors vendégváró falat, de tápláló tízóraiként vagy uzsonnaként is megállja a helyét kicsit és nagyok körében egyaránt. Fogyni vágyók, inzulinrezisztenciások vagy cukorbetegek is bátran fogyaszthatják a napi energia- és tápanyag szükségletünkhöz igazodó mennyiségben.
Jó étvágyat!
Energia- és tápanyagtartalom 1 darabban (15 darab készítése esetén)
Energia: 40 kcal
Szénhidrát: 5,5 g
Fehérje: 1,2 g
Zsír: 1,3 g