Súlyszabadító Tippek

Nincs tiltott élelmiszer, csak mértékletes fogyasztás

Készíts tápláló és változatos salátákat! Joghurtos tojássaláta.

2019. január 20. 16:51 - Szennai Dóra

Az életmódváltás kapcsán neked is a saláták ugranak be először?

Sokan vágnak ilyenkor egyoldalú diétába, és szűkítik le étrendjüket saláta és natúr hús kombinációra, ami az ebédeket és vacsorákat illeti. Kitartás függvénye, hogy ki mikor un rá erre a párosításra, és adja fel az egész életmódváltást.

Arról nem is beszélve, hogy az ilyen módon összeállított saláták beltartalmi értéke sem fogja támogatni az egészséges fogyásodat, aminek az lenne a célja, hogy a tested elraktározott zsírtartalma csökkenjen minél kevesebb izomtömeg vesztése mellett. Az alapkalória szükségletedet el nem érő energiatartalmú étrend vagy koplalás előbb utóbb beindítja a tested raktározó funkcióit, amiből aztán sok esetben nem könnyű kimozdítani, hátráltatva vagy megakadályozva a fogyásodat. Erről részletesebben itt olvashatsz.

Egy ideális saláta fehérjét, szénhidrátot és zsírt egyaránt tartalmaz megfelelő arányban és minőségben. Hogy hogyan állítsd össze a tökéletes salátádat, itt olvashatsz.

Az életmódváltás nem egyenlő az egyhangú, ízetlen ételek fogyasztásával. Íme egy szuper recept a fentieknek megfelelően.

Joghurtos tojássaláta

tojassalata_1.jpg

Hozzávalók (1 adaghoz)

  • 1 db főtt tojás
  • 1 db paradicsom
  • 1/4-d kígyóuborka
  • fél kaliforniai paprika
  • 3-4 levél jégsaláta
  • 1 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál mustár
  • Só, bors, 1 gerezd fokhagyma, kaporlevél

Elkészítés

Vágd tetszőleges csíkokra a zöldségeket, reszeld vagy kockázd bele a főtt tojást, majd keverd hozzá a fűszerezett joghurtot.

Tálalási javaslat

A megfelelő laktató érték elérése érdekében 1 szelet magas rosttartalmú rozskenyérrel tálaltam, így ideális vacsora lehet. Kenyér nélkül fogyasztva tízóraira vagy uzsonnára megfelelő.

Fogyni vágyók, inzulinrezisztenciások vagy cukorbetegek is bátran fogyaszthatják a napi energia- és tápanyag szükségletünkhöz igazodó  mennyiségben. 

Jó étvágyat!

Energia- és tápanyagtartalom 1 adagban
Energia: 300 kcal
Szénhidrát: 30 g
Fehérje: 20 g
Zsír: 10 g

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása